Op maandag 11 januari, start de GemeenteHW met het aanleggen van een verkeersdrempel in de P. Repelaerstraat in Winkelcentrum Puttershoek. Deze komt ter hoogte van Albert Heijn, tussen Kruidvat en Café 't Centrum. De drempel zorgt dat voetgangers veiliger over kunnen steken en verlaagt de snelheid van het doorgaande autoverkeer.

De drempel is, volgens Jens de Jong, voorzitter van BIZ Centrum Puttershoek, een van de wensen die al langere tijd hoog op het BIZ-lijstje van 'schoon, heel en veilig' staat. "Een afsluiting van een hoofdstraat in het winkelcentrum komt natuurlijk nooit gelegen. Maar in goed overleg met de gemeente is gekozen om dit tijdens de lockdown en op de minst drukke dagen van de week te realiseren. Als alle winkels straks weer open mogen, kunnen we meteen profiteren van de nieuwe aanpassingen", aldus de voorzitter van BIZ Centrum Puttershoek.

De P. Repelaerstraat wordt op maandag 11 en dinsdag 12 januari tot aan de kruising met de HEMA afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de Eendrachtsweg ingesteld met borden. De paaltjes op het Maximaplein en op het Oranjeplein worden dan tijdelijk neergeklapt, zodat automobilisten via het plein stapvoets kunnen oversteken richting HEMA.

Tijdens de afrondende werkzaamheden aan parkeervakken en trottoirs is de P. Repelaerstraat gewoon begaanbaar. Naar verwachting is alles vrijdag 15 jan. afgerond. 


Terug